Cupa Tesla – Ediţia a IV-a

În perioada 2-11.11.2018 a avut loc cea de-a IV-a ediție a Cupei Tesla, organizată de Asociația Studenților Ingineri din Oradea (ASIO) în colaborare cu Centrul de Creaţie Știinţifică şi Inovare al Studenţilor Energeticieni Orădeni (CCSISEO). Coordonatorii evenimentului au fost d-na conf. univ. dr. ing. Dzițac Simona – director CCSISEO şi preşedinte al Asociaţiei Clusterul de Cercetări Ştiinţifice, Inovare şi Studii Europene din Oradea şi studentul Voina Mircea Gabriel – vicepreședinte ASIO și membru CCSISEO.

Sâmbătă şi duminică, 03-04.11.2018, pe o vreme superbă și cu un public pe măsură, a avut loc competiţia de fotbal din cadrul celei de-a IV-a ediţii a Cupei Tesla.

Deschiderea Cupei Tesla – Ediția a IV-a şi totodată a competiţiei de fotbal a avut loc cu un flashmob, moment care a stârnit aplauze din partea celor prezenţi.

La competiţia de fotbal au luat startul 9 echipe, reprezentante ale studenţilor Universității din Oradea și angajaților unor firme orădene, după cum urmează: Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni (ASEB), ASIO, FC Kineto, Qubiz, Inteva, Comau, Plexus 1, Plexus 2, Eberspächer.

Câştigătorii competiţiei de fotbal au fost:

 • Echipa Eberspächer - Premiul I;
 • Echipa ASIO – Premiul II;
 • Echipa Plexus 1 – Premiul III;
 • Domnul Matei Sorin de la compania Eberspächer - Golgheterul competiţiei;
 • Domnul Marozsan Adrian de la compania Plexus - Cel mai bun portar al competiţiei.

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018 şi duminică, 11 noiembrie 2018, au avut loc competiţiile de baschet, respectiv de ping-pong, din cadrul celei de-a IV-a ediţii a Cupei Tesla.

La competiţia de baschet, care s-a desfăşurat în sala de sport a Universităţii din Oradea, sâmbătă, începând cu ora 14:00, au participat 4 echipe, reprezentante ale studenţilor şi cadrelor didactice din cadrul Universității din Oradea și angajaților unor firme orădene, după cum urmează: Qubiz, Comau, CCSISEO, Lakers (studenţi). Meciurile s-au disputat conform tabelei Berger, fiind extrem de disputate, la finalul competiţiei primele 3 echipe având acelaşi număr de puncte, clasamentul urmând a se decide după coşaveraj, respectiv meciurile directe. Astfel, clasamentul final al competiţiei de baschet a fost:

 • Echipa Lakers - Premiul I;
 • Echipa Qubiz – Premiul II;
 • Echipa CCSISEO – Premiul III;
 • Echipa Comau – Menţiune.

La competiţia de ping-pong care s-a desfăşurat duminică, începând cu ora 17:00 la King-pong Oradea, au luat startul 30 de jucători - studenţi, profesori şi angajaţi ai firmelor Qubiz şi Comau. Câştigătorii competiţiei de ping-pong au fost:

 • Domnul Ducu Dringău de la compania Qubiz - Premiul I;
 • Domnul Tibor Bruncsak de la compania Qubiz – Premiul II;
 • Studentul Andrei Omucz de la Facultatea de Construcţii, Cadastru şi Arhitectură – Premiul III.

Sportivii/echipele de pe podium au primit diplome de premiere şi cupe sau medalii, ceilalți participanți fiind recompensați cu diplome de participare.

Toate meciurile de fotbal, baschet şi ping-pong, din cadrul competiţiei sportive Cupa Tesla – Ediţia a IV-a s-au desfășurat într-o notă de fair-play, participanţii, organizatorii şi spectatorii contribuind la o adevărată sărbătoare a sportului şi prieteniei.

Cupa Tesla – Ediția a IV-a, la care au participat aproximativ 150 de sportivi, a făcut parte din festivalul la nivel național intitulat Unifest, eveniment organizat de către Uniunea Studenților din România, la care participă asociații studențești din toate orașele țării.

Dorim să adresăm mulţumiri companiilor prezente, cadrelor didactice şi studenţilor de la Universitatea din Oradea, tuturor sponsorilor (Decathlon, Plexus, Comau, Qubiz, Inteva, Eberspächer, American Experience, DoubleTree by Hilton), partenerilor (Uniunea Studenţilor din Oradea –USO, Uniunea Studenţilor din România - USR), care au sprijinit şi făcut posibilă organizarea Cupei Tesla – Ediţia a IV-a.

Felicitări tuturor participanţilor!

Director CCSISEO / Preşedinte Asociaţia CCSISEO,

Simona Dziţac

Vicepreședinte ASIO,

studentul Voina Mircea Gabriel

Galerie foto: