Simpozionul Internațional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” - BACStud2018

Simpozionul Internațional “Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” - BACStud a devenit o frumoasă tradiţie care promovează spiritul şi iniţiativa tinerilor antrenaţi în procesul de cercetare.

Astfel, în perioada 18-20.10.2018 a avut loc la Oradea şi Băile Felix cea de-a IV-a ediţie, o ediţie de sărbătoare a Simpozionului Internațional “Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești” - BACStud2018!

Un număr de 72 de lucrări științifice acceptate, distribuite pe 9 secțiuni de lucru, 100 de participanţi - academicieni, cadre didactice şi studenţi din 15 centre universitare din ţară şi străinătate, elevi din 7 colegii/licee/şcoli, aproximativ 20 de parteneri - instituţii şi firme locale, workshop studenţesc , momente dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri (intonarea Imnului Europei, a Imnului de Stat, ridicarea drapelului pe catarg), Secţiunea Aplicaţii practice-demonstrative, simulări şi “Expo_BACStud 2018”, precum şi alte activităţi din cadrul programului simpozionului (moment artistic cu formaţia “Datini din Bihor”, seri şi cine studenţeşti cu muzică, dans şi voie bună, moment poetic, tur ghidat al municipiului Oradea, competiţii sportive şi relaxare în Aqua Park President Băile Felix), au contribuit la reuşita BACStud2018! Detalii – aici.

BACStud 2018 s-a înscris în logica și practica învățământului centrat pe student, ca o continuare a implicării studenților în proiecte, mobilități și activități antreprenoriale.

Scopul acestui simpozion, acela de a crea un mediu de întâlnire prietenos, o punte de legătură între studenții și cadrele didactice îndrumătoare cu preocupări similare, din toată țara, dar şi cu extindere internaţională, în vederea unor colaborări viitoare, a fost atins pe deplin.

BACStud2018 a demonstrat forţa unităţii colectivelor înfrăţite, dincolo de mesajul ştiinţific, cu multiple valenţe instructiv-educative, în care excelenţa ştiinţifică a fost încununată cu rezultate performante.

Mulţumiri din suflet invitaţilor de onoare, d-lui acad Florin Gheorghe Filip şi d-lui academician Gheorghe Păun, tuturor cadrelor didactice, studenţilor şi elevilor, reprezentanţilor insituţiilor locale şi, nu în ultimă instanţă comitetului de organizare format în mare parte din membrii Asociaţiei CCSISEO, pentru ajutorul oferit în realizarea unei manifestări ştiinţifice internaţionale cu şi pentru studenţi, cu un nivel ştiinţific extraordinar de ridicat, care s-a dovedit a fi o adevarată sărbătoare studenţească!

Mulţumiri domnului Ovidiu Dan şi publicaţiei Ovidan pentru aprecieri:
https://www.ovidan.ro/?p=articles.details.17036

Sincere felicitări tuturor participanţilor şi premianţilor şi să dea Dumnezeu să ne revedem cu bine la ediţia BACStud 2019!

Galeria foto stă mărturie vie a tot ce s-a înfăptuit în zilele Simpozionului Internaţional BACStud2018!

Responsabil eveniment,

Preşedinte al Comitetului editorial şi al Comitetului de organizare BACStud2018,

Preşedinte Asociaţia CCSISEO,

Simona Dziţac
Galerie foto extinsă – AICI

Galerie foto: